Gemeente Putten

Putten - bostorenPutten is een groen, gastvrij en ondernemend dorp op de Veluwe. Voor de duizenden recreanten en de ruim 24.000 inwoners is Putten een aantrekkelijke gemeente met voor ieder wat wils. De oppervlakte bedraagt ruim 8.750 hectare. De gemeente is bij uitstek geschikt om op de fiets of te voet te verkennen. De natuur kenmerkt zich door bossen, het agrarische buitengebied, het polderlandschap en het Veluwerandmeer. Daarnaast zijn er diverse landgoederen en monumentale panden, ligt in het bos het Solse Gat en vindt u in Putten het Zwaartepunt van Nederland. Verder is landgoed Schovenhorst met zijn imposante bomentuinen en de 40 meter hoge bostoren of het Bosbad Putten zeker de moeite waard. Ook kan men een bezoek brengen aan museum De Tien Malen, museumboerderij De Mariahoeve, het Putter Stoomgemaal of de Kunstkelder.

Putten ligt centraal en is daarmee goed bereikbaar. Dit is uiteraard aantrekkelijk voor de vele ondernemers op de industrie-/bedrijventerreinen en in het centrum. In Putten is 31,5 hectare industriegrond. Het Puttense winkelbestand kent een gevarieerd aanbod en iedere woensdagochtend is er een grote warenmarkt op het Kerkplein en het Fontanusplein. De jaarlijkse Ossenmarkt op de 2e woensdag in oktober trekt veel bezoekers.

Putten kent een rijk verenigingsleven, zowel op kerkelijk, sportief, sociaal en cultureel gebied. De inzet van de vele vrijwilligers is hierbij bijzonder belangrijk. In Putten zijn veel restaurants en horecagelegenheden. De winkeliersvereniging en horeca zorgen regelmatig voor leuke evenementen in het centrum. Daarnaast vormen de agrarische en toeristische sector een belangrijke bron van inkomsten. De sporthal Putter Eng en het sportpark bieden mogelijkheden voor vele takken van sport. Op het sportveldencomplex is een tweede sporthal "de Meeuwenhal" gebouwd en is het complex heringedeeld. Daarnaast zijn er particuliere sportscholen en tennisbanen.

Cijfers over de gezondheid van de inwoners van de gemeente (uit monitors van de GGD en landelijke bronnen) vindt u achter het tabblad Cijfers boven aan deze pagina. Informatie over de gezondheid van de inwoners van de gemeente vindt u via de links in de blokken hieronder.

Voor algemene informatie kunt u terecht op de website van de gemeente.