Gemeente Oost Gelre

Oost Gelre heeft het!

Oost GelreHet is aantrekkelijk wonen, werken en recreëren in de gemeente Oost Gelre. Oost Gelre, centraal gelegen in de mooie, groene Achterhoek, telt zo’n 30.000 inwoners en bestaat uit de hoofdkernen Lichtenvoorde en Groenlo en de kleine kernen Harreveld, Zieuwent, Vragender, Lievelde, Mariënvelde en Zwolle.

Oost Gelre onderscheidt zich door de prachtige natuur en tal van prachtige wandel- en fietsroutes en interessante bezienswaardigheden en musea. Ook als evenementengemeente scoort Oost Gelre hoog. Zo zijn er verschillende muziekevenementen, een bloemencorso en het landelijk bekende Zwarte Cross Festival met zo’n 150.000 bezoekers.

Op het gebied van cultuur, sport en onderwijs kent Oost Gelre een grote verscheidenheid aan voorzieningen. In combinatie met een bloeiend verenigingsleven, een grote sociale cohesie en een goed sportklimaat is Oost Gelre een prachtige gemeente om te wonen en te werken.

Waar zijn we als gemeente trots op?

Binnen onze gemeente zijn erg veel vrijwilligers actief op allerlei gebieden. Vooral in de kleine kernen zijn bewoners erg betrokken als vrijwilliger en organiseren zelf verschillende activiteiten, het burgerinitiatief is bij ons erg groot en daar zijn we trots op.

Waar willen wij als gemeente naartoe?

We willen een gezonde gemeente zijn en blijven, waarin iedereen naar vermogen meedoet. Mensen met of zonder beperking worden op een gelijke manier behandeld en worden met elkaar in contact gebracht. Een mooi voorbeeld is ons project ‘Corso zonder beperkingen’. Cliënten van ondermeer De Lichtenvoorde (organisatie voor mensen met een beperking) hebben als vrijwilliger meegewerkt bij de wagenbouwers van het Lichtenvoordse bloemencorso.

Cijfers over de gezondheid van de inwoners van de gemeente (uit monitors van de GGD en landelijke bronnen) vindt u achter het tabblad Cijfers boven aan deze pagina. Informatie over de gezondheid van de inwoners van de gemeente vindt u via de links in de blokken hieronder.

Voor algemene informatie kunt u terecht op de website van de gemeente.