Gemeente Bronckhorst

BronckhorstDe gemeente Bronckhorst is jong, maar heeft een rijke historie en veel te bieden. Bronckhorst is in 2005 ontstaan door de herindeling van de gemeenten Hengelo (Gld), Hummelo en Keppel, Steenderen, Vorden en Zelhem. De gemeente heeft ca. 37.000 inwoners en is met haar oppervlakte van 30.000 ha. één van de grootste gemeenten van Nederland. Totaal telt de gemeente maar liefst 44 dorpen en buurtschappen! Hengelo (Gld), Hummelo, Steenderen, Vorden en Zelhem zijn de grootste kernen met de meeste voorzieningen.

Bronckhorst is rijk aan natuurschoon, maar ook bekend om z’n prachtige kastelen, unieke evenementen en het monumentale Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland.

Sociale visie

De sociale visie van Bronckhorst heeft een aantal uitgangspunten. Verschillende ontwikkelingen zetten een beweging in met als doel is dat inwoners vanuit hun eigen kracht met hun eigen sociale netwerk zo veel mogelijk hun ondersteuningsvragen zelf oplossen. Alle ondersteuning is erop gericht om zelfredzaamheid en eigen kracht te stimuleren.

Als een ondersteuningsvraag gesteld wordt aan de gemeente, dan wordt eerst gekeken naar wat mensen zelf kunnen, wat zij met hun sociale netwerk in hun eigen omgeving kunnen en alleen waar nodig wordt professionele ondersteuning ingezet.

Cijfers over de gezondheid van de inwoners van de gemeente (uit monitors van de GGD en landelijke bronnen) vindt u achter het tabblad Cijfers boven aan deze pagina.
Informatie over de gezondheid van de inwoners van de gemeente vindt u via de links in de blokken hieronder.

Voor algemene informatie kunt u terecht op de website van de gemeente.